De mogelijkheden

Meedoen

Genieten van groente

Meedoen als oogstgenoot

ZIN IN VERSE GROENTEN VAN GOUDSE GROND? DOE MEE EN WORD OOGSTGENOOT!

Duurzaam voedsel
Stadsakker Gouda verbouwt groenten en fruit op duurzame wijze. Dus onbespoten, zonder kunstmest, in volle grond.
Het inzaaien, oogsten en andere werkzaamheden gebeurt door vrijwilligers, samen met professionele vakmensen. De oogst – van mei tot eind november – is primair bestemd voor onze ‘oogstgenoten’.

Oogstgenoot is iedereen die:

  • onze stichting steunt met een eenmalige basisbijdrage á € 50,-  é
  • zich inschrijft voor een wekelijks pakket verse groenten en fruit (al vanaf € 215,-)

    Ook jij kunt meedoen! En genieten van gezond voedsel.

Stadsakker pakketten
Wij leveren onze producten in wekelijkse pakketten (naar keuze A, B, C, of D). Pakket is genoeg voor drie á vier maaltijden voor één persoon (ofwel: één mond (*)). Je krijgt dan circa vijf groenten, in een mix van hoofdgroenten en bijgroenten. Pakket D is voldoende voor vier monden.
De wekelijkse samenstelling varieert, afhankelijk van het seizoen.

Voor dit oogstjaar – 2024 – biedt Stadsakker Gouda deze pakketten:

  • pakket A – één mond: €215,-
  • pakket B – twee monden: €430,-
  • pakket C – drie monden: €645,-
  • pakket D – vier monden: €860,-

(*) één kind telt als een 1/2 mond.

Indien deze bedragen een onoverbrugbare hindernis voor u vormen, neem dan contact op met één van de bestuursleden.

Betalen & afhalen
Bij inschrijving kies je welk pakket je wilt afnemen. De betaling zien we graag vóór 1 april tegemoet. Je pakket staat dan elke week klaar bij onze Stadsakker, aan de Goejanverwelledijk (bij Goverwelle). Op dinsdagavond  tussen 19 en 20 uur of vrijdagmiddag tussen 16:30 en 18:00 uur, afhankelijk van je voorkeur.

Voordelig gezond
We leveren in principe vanaf half mei tot medio november. Je kunt dus uitgaan van ruim 20 pakketten; dat komt neer op € 3,- per gezonde maaltijd. Vers en onbespoten, duurzaam en dicht bij huis. Stadsakker Gouda.

Zie het groeien
Op Stadsakker Gouda zie je vanaf half mei hoe alles groeit, bloeit en wordt geoogst. We werken met een evenwichtig zaaiplan, zodat we wekelijks kunnen oogsten: vers en divers. Voor dit seizoen hebben we 1 hectare grond in productie, dat levert genoeg op voor circa 180 monden. (Onder voorbehoud van extreme omstandigheden.)

Wachtlijst
Op dit moment zijn alle pakketten voor 2024 vergeven. Wel kun je je aanmelden voor de wachtlijst, voor het geval er iemand afvalt.
In 2025 hopen we uit te breiden. Dan zijn er nieuwe pakketten te vergeven. Ook voor deze pakketten kun je je vast aanmelden. De verwerking gebeurt namelijk op volgorde van aanmelding. 

Fysiek meehelpen

Meedoen als vrijwilliger

ZIN OM JE HANDEN UIT DE MOUWEN TE STEKEN? DOE MEE ALS VRIJWILLIGER!

Veel werk is in handen van onze vaste boerin, Tyara. Naast haar werken er wekelijks vrijwilligers mee. Er is altijd veel te doen op de akker omdat we zonder bestrijdingsmiddelen werken. Extra handen zijn dus zeer welkom.

Geen ervaring nodig
Misschien ben je nog niet heel ervaren. Maar met een beetje uitleg kan iedereen schoffelen, wieden, planten, oogsten en wat er verder te doen is. Onze vakmensen of ervaren vrijwilligers maken je wegwijs. Er zijn trouwens ook taken die geen zware fysieke inspanning vergen, zoals het inpakken en uitdelen van de oogstpakketten.

Wanneer het uitkomt
Heb je niet elke week tijd? Dat geeft niks. We werken met vaste momenten waarvoor je op basis van jouw beschikbaarheid kunt intekenen. Daarvoor hebben we de app-groep ‘To Do Stadsakker’. Je kunt dus komen wanneer het jou het beste uitkomt. Of je nu incidenteel meewerkt of elke week: we kunnen alle hulp goed gebruiken!

Plezier en voldoening
Overweeg je vrijwilliger te worden? Goed idee! Werken in de buitenlucht is gezond. Je steekt er iets van op. Bovendien schept samenwerken in een groene omgeving een band, en levert het plezier en voldoening op. Dat laten we jou ook graag ervaren.

0 +

Aanmeldingen

0

m2

Financieel meehelpen

Meedoen als donateur

ZIN OM DIT PROJECT TE STEUNEN? DOE MEE EN WORD DONATEUR!

Helpende handen op het land zijn onmisbaar voor Stadsakker Gouda. Maar net zo belangrijk is financiële ondersteuning. Dus ook als donateur kun je bijdragen aan dit mooie project.

Groeiende vraag
We moeten investeren om te kunnen doorgroeien naar een toekomstbestendige Stadsakker. Een Stadsakker die tegelijkertijd kan voldoen aan de groeiende vraag. Want dat is wel duidelijk: steeds meer mensen willen gezonde groenten van goede grond, uit eigen regio.

Ook bijdragen als donateur? Dat gaat soepel via onze Crowdfunding actie. Klik op de link om naar onze ‘gofundme’-pagina te gaan.