Ha! Mijn naam is Marleen Remmen, een echte Bourgondiër en zo’n 11 jaar geleden in Gouda komen wonen. Tijdens mijn studie Social Innovation maakte ik kennis met de wondere wereld van ons voedselsysteem. Een branche waar ik nu ruim 8 jaar met volle overgave in werkzaam ben. Duurzame uitdagingen zoals verspilling, lokaal, regeneratieve landbouw, eiwittransitie, natuureducatie en biodiversiteit houden mij bezig als freelance projectmanager, producent en event coördinator.
Een aantal keer per week vind je mij in onze No-Dig moestuin. Waar ik heerlijk kan ontspannen en geniet van alles dat bloeit, groeit en zoemt.

Na lange tijd in Rotterdam en Amsterdam werkzaam te zijn geweest werd het tijd deze ervaring mee te nemen en in te zetten in mijn eigen stad.

Via een studiegenoot hoorde ik over de plannen voor een Stadsakker, een geweldig initiatief waar alles samen komt.

De afgelopen jaren is mij één ding heel helder geworden en dat is de onlosmakelijke verbinding tussen voedsel en natuur. Het huidige voedselsysteem vraagt om verandering. En het motiveert mij enorm om samen met en voor de inwoners van Gouda hieraan bij te dragen door middel van deze prachtige plek.